”Kiinnostaako ammattimainen lauluntekijyys?”

 

Tämä postaus ei ole kumppanuusmarkkinointia! Opiskelen itse musiikkituotannon ammattitutkintoa kyseisessä oppilaitoksessa ja koko juttu perustuu omiin mielipiteisiini ja kokemuksiini.


Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksella on alkamassa ensi elokuussa musiikkituotannon ammattitutkinto. Parasta tässä uutisessa on se että hakuaikaa on jäljellä vielä reilu viikko 6.5 asti eli nyt hakemusta tulille.

Puolitoistavuotta kestävään tutkintoon voit hakea joko musiikin manageroinnin tai laulun tekemisen osaamisalaan.
Mä itse tulin tähän tutkintoon sanoittajana, teen modernia tekstiä suomeksi. En osaa tuottaa enkä säveltää mutta oon kehittyny sanoittajana paljon. Naispuolisia sanoittajia tarvitaan musiikkikentälle ja sen puolesta olen hyvässä asemassa.

Musiikkibisnestä voi oppia tiettyyn pisteeseen asti koulussa, kun joku musiikkialalla jo toimiva ihminen käy vieraanamme, mutta tutkinto antaa myös meille mahdollisuuden käydä vierailuissa musiikkialan eri toimijoilla.
Niistä vierailuista saa kysymyksillä ja keskusteluilla irti todella paljon tietoa joka auttaa uralla etenemiseen eli niitä ei kannata väheksyä.
Vierailut ja tapaamiset eivät tietenkään aina onnistu mutta paljon todennäköisempää on päästä jonnekin tutustumaan musiikkialan opiskelijana kuin opiskelujen jälkeen.
Omatoimisuus on tässäkin isossa roolissa. Mitään ei tuoda tarjottimella eteesi.

Jos pyrit ja tähtäät ammattimaiseen musiikintekemiseen ja sulla on myös motivaatiota tehä työtä sen eteen suosittelen hakemaan.

Siitä oon varma että sun tavoite tarkentuu ja tutkinnon suorittamisen jälkeen oot takuulla löytäny sen sun oman juttus mitä jatkat opiskelujen jälkeenkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *