Sanoittajan kasvu

Blogi lauluntekijyydestä ja allekirjoitetun selviytymisestä musiikkialalla vaikean masennuksen jälkeen

Onko mieli maassa? Tätä sun ehdottomasti täytyy kokeilla.

Aurinkoiset kesäterveiset kaikille.
Haluaisin pari juttuu mainita mun viime viikosta ja kertoo yhen tärkeän oivalluksen.

Viime viikko oli mun eka stressivapaa, saa nauttia kesästä – viikko tänä vuonna. Minähän innostuin kirjoittamaan sanoituksia, niitä sanoituksia jotka on tarkoitettu mulle terapeuttiseksi aivojumpaksi. Aiheena vielä käsittelemätön kipupiste, ystävän menetys. Huomasin et siitä kirjoitaminen ei ollut fiksua vielä tässä vaiheessa.
Itkuisena yritin keksiä täydellisiä sanoja tekstiin. Lopetin työskentelyn kun mieli alkoi laskea ja keksin itselleni muuta tekemistä. Ahdistus ja paha mieli pysyi. Suru ei hävinnyt. Tätä jatkui kokonaisen viikon. Ärsytti olla niin maassa ettei mikään tuntunut miltään.

Keskustele tai kirjoita –  Se oivallus josta puhuin. Se on ihan sama avaudutko kaverille tai käytkö yksinpuhelua ittes kanssa kunhan sanot ääneen mitä ajattelet. Jos ääneen puhuminen ei onnistu niin kirjota, kaikki mikä tulee sillä hetkellä mieleen (älä jää miettimään, se lisää pahaa oloa) ihan ku kirjoittaisit kirjettä.
Jossain kohtaa sä kysyt iteltäs mitä sun pitäis tehä et sun olo helpottaa, mikä on se ratkaisu. Sitä ku vapaasti mietit niin se vastaus pitäs kyllä löytyy.

Se ei oo nii yksinkertaista vaan päättää et tekee jotain mielekästä ku se voi olla et kaikki tuntuu tosi vaikeelle mut tuollainen, antaa tulla kaikki ulos tyyppinen keskustelu tai kirjoittaminen voi auttaa.

Mä löysin maalaamisen tällä tavalla. ”Ehkä mä voisin kokeilla maalaamista.” ja se tuntu hyvältä idealta. Sitä se olikin. Ohessa mun työ. Sitä maalatessa tajusin et täähän esittää yhtä mun traumaattista kokemusta.

Joku saattaa käydä  itsepuhelua oman pään sisällä mut jos on ollu jo monta viikkoo siel omassa maailmassa ois jo aika puhua ääneen  jonkun kanssa.

Maalaaminen auttoi mua, sain ajatukset virtaamaan taas normaalisti.
Pääsin ovesta ulos ja jaksoin lähteä pyöräilee. 🙂

 

 

 

1 thought on “Onko mieli maassa? Tätä sun ehdottomasti täytyy kokeilla.

  1. Hei, eräs ystäväni pakeni pahaa oloaan myös maalaamalla. Niissä olikin tulkittavaa. Mutta upeita töitä joka tapauksessa. Tein erään ensimmäisistä lauluistai siitä, kun ystäväni oli kriisissä, vaikka ei mitään hätää ollutkaan. Ydin laulusta oli: Jos tunnet ettet ole mitään, katso länteen, käänny itään, huomaat, että olet keskipiste maailman. Näin on edelleenkin. Tee se ja ole onnellinen. Olet ainutlaatuinen yksilö
    Pieniä ovat murheesi, kuten meillä kaikilla muillakin, vaikka ne musertavilta tuntuvatkin. Kaikki on voitettavissa, ja luovana ihmisenä osaat kyllä prosessoida itsesi iloiseen mieleen.
    Terv Ilpo

    .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *